Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de gazlı içeceklerdeki fruktoz oranının Avrupa'dakilere kıyasla dört kat daha yüksek olduğunu belirterek, şekerli gıdalara yönelik kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını açıklamıştı. Türkiye'deki en büyük sıkıntıların başında ise kutuların üzerinde yer alan içeriğin ABD ve Avrupa'ya kıyasla daha kısıtlı verilmesi yer alıyor. Örneğin ABD'de kolada genellikle HFCS-55 kullanıldığı ve bunun yüzde 55 fruktoz ve yüzde 45 glikoz bileşiminde olduğu belirtilirken, Türkiye'de bu şeker kapsamına ekleniyor ve tek tek oransal detay verilmiyor. Özellikle bakanın açıklamasının ardından dünyada gazlı içeceklerin içerikleri de bir kez daha gündem oldu. Peki kolanın yanısıra gazoz ve portakal aromalı gazlı içeceklerde durum ne? Habertürk'ten İrem Kuşoğlu Görgü'nün haberi